RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke kjempe om 600 mill

Sist oppdatert:
Tre av Norges største busselskap ønske ikke være med å konkurre om kontrakt med Oslo kommune verdt over en halv milliard.

Oslo kommune har utlyst anbud på Ringveisbussene de neste syv årene. I går gikk fristen ut, og tre av de største busselskapene i Norge ville ikke være med. De tror Oslo Sporveier vinner uansett.

Kontrakten anslås internt i Oslo kommune å være verdt et sted mellom 500 og 600 millioner kroner, og er den største offentlige busskontrakten i Norge i år, melder DN.

Problemet for de andre selskapene er at de mangler bussanlegg i Oslo.

- Det er veldig mange på parkerings- og bussanlegg i Oslo Sentrum. Den eneste som har det, er Oslo Sporveier, sier administrerende direktør Arne Veggland i Nettbuss til DN.

Han er svært kritisk til at Oslo Sporveier ikke vil stille anleggene til disposisjon for andre.

- Når en ikke gjør det, blir det dårlig vilkår for konkurranse. Vi håper det blir en diskusjon innad i Oslo Sporveier og i Oslo kommune om denne saken. Når man først velger å legge driften ut på anbud, må man gjøre det på en sånn måte at det faktisk oppstår konkurranse. Man må mene noe med det, sier Veggland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere