RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kjøpe Norsk Vekst

Sist oppdatert:
Arendals Fossekompani, med en rekke finanskjendisen i stallen, blar opp en kvart milliard kroner og tilbyr seg å kjøpe Norsk Vekst.

Budet ble framsatt ved 13.30-tida onsdag. Arendals Fossekompani tilbyr seg på betale 30 kroner per aksje, noe som priser Norsk Vekst til drøyt 250 millioner kroner. Budet er betinget av at minst 90 prosent av aksjonærmassen takker ja.

Norsk Vekst er et nordisk forvaltningsselskap med hovedfokus på Norge. Selskapet forvalter nærmere 1,2 milliarder kroner. Overskuddet i tredje kvartal 2003 var på 3,4 millioner kroner.

Aksjen har gått som en kule på Oslo Børs i år, og kursen er mer enn firedoblet siden årsskiftet.

Arendals Fossekompani eier og driver tre kraftstasjoner i Arendalsområdet, men hovedvirksomheten er finansielle plasseringer. Selskapet har 17 ansatte, og børsverdien er knapt 1,4 milliarder kroner.

En rekke finanskjendiser figurerer på aksjonærlisten i Arendals Fossekompani. En av dem er Bergesen-arvingen Morten Sig. Bergesen, som i sommer bladde opp 236 milioner kroner for en eierandel på 19,9 prosent i selskapet. Også Erik Must og Kjell Chr. Ulrichsen sitter med betydelige aksjeposter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere