RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kjøpe våpenleverandører

Kongsberg-Gruppen ønsker å kjøpe nye virksomheter, også innen våpenindustrien.

I mangel av vekst innenfor egen virksomhet, ønsker det børsnoterte industriselskapet Kongsberg-Gruppen å kjøpe nye virksomheter. Det er aktuelt med oppkjøp både innenfor selskapets maritime virksomhet og innenfor forsvarsvirksomheten - som er selskapets to hovedpillarer.

- Vi jobber med oppkjøpskandidater, slik at vi skal kunne vokse via oppkjøp, sa adm. direktør Jan Erik Korssjøen til analytikere under dagens kapitalpresentasjonsdag i Oslo.

Selskapet ser ikke stor organisk vekst for neste år, men håper denne skal ta seg opp i løpet av 2006. Kongsberg-Gruppen satser likevel på å kunne opprettholde målet om en vekstrate på mellom 10 og 20 prosent.

Fra 2006 og fremover håper Kongsberg-Gruppen å sitte på en ny gullkalv i form av Naval Strike Missile, som vil erstatte den gamle Penguin-raketten som selskapets fremst missilsystem. Naval Strike Missile kan blant annet bli brukt på de siste generasjons jagerfly, deriblant Eurofighter.

Kongsberg-Gruppen faller i dag svakt tilbake på Oslo Børs, aksjen omsettes for 85,50 - ned 0,5 kroner fra i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere