RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil la Malmø overta flykontrollen

Sist oppdatert:
Avinor vil at hele eller deler av ansvaret for Sektor Øst mellom Gardermoen og svenskegrensen skal overføres til kontrollsentralen i Malmø.

Avinor skal ha startet et forprosjekt, der de ser på muligheten for å la svenskene overta Sektor Øst. Dette skal være enten fast eller som en plan b, skriver Adresseavisen.

Per i dag ligger sektor øst under den omstridte kontrollsentralen i Røyken. Området strekker seg fra øst for Gardermoen og sørover til og med Østfold.

Nestleder Magne Jerpstad i Norsk Flygelederforening sier han har hørt rykter om planene. De skal imidlertid ikke være allment kjent blant flygelederne.

- Det er beklagelig at de ansatte ikke er blitt tatt med fra første dag i dette arbeidet, sier Jerpstad til Adresseavisen.

Nestlederen er i prinsippet ikke i mot et samarbeid med svenskene, men lurer på hvordan et slikt samarbeid i praksis skal gjennomføres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere