RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil satse på små kraftverk

Olje- og energidepartementet legger fredag frem en strategi for å øke etablering av små vannkraftverk. Regjeringen vil blant annet prioritere å utbygging for å styrke grunnlaget for mer vannkraftproduksjon.

- Små vannkraftverk er viktige både for å øke produksjonen og for å bedre næringsgrunnlaget i distriktene, sier statssekretær i Olje- og energidepartementet Brit Skjelbred i en pressemelding fredag.

Regjeringen vil gjøre det enklere å bygge slike anlegg, og har derfor lagt vekt på å gjøre saksbehandlingen enklere og mer effektiv. Samtidig innføres det tiltak som gjør utbygging av små anlegg mer lønnsom.

En av hovedmålsettingene for Olje- og energidepartementet er blant annet å forenkle saksbehandlingen knyttet både til etableringen og til den senere driften.

Regjeringen er også opptatte av å legge til rette for gode økonomiske rammevilkår, og har vedtatt endringer av skattereglene som vil tre i kraft fra årsskiftet.

For å sikre nødvendig informasjon til utbyggere av små kraftverk, vil regjeringen sikre at informasjonen er lett tilgjengelig. Dette fordi små utbyggere som regel er ukjente med vannkraftbransjen og konsesjonsbehandlingen.

- På denne bakgrunn bør det ligge godt til rette for å få realisert en rekke av de planlagte små vannkraftprosjektene rundt om i landet, sier Skjelbred.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere