RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil selge Munkebakken for dobbel pris

Boligen til Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen
Boligen til Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen (Foto: Jan Christian Grandre, TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Investoren Arne Fredly kan ha gjort et svært godt kjøp da han overtok landets dyreste bolig for 90 millioner kroner. Fredly håper å selge den videre for 200 millioner kroner.

Munkebakken har av mange blitt omtalt som landets bolig nummer én. Da Arne Fredly nylig kjøpte boligen av Einar Nagell-Erichssen for 90 millioner, gjorde han etter alt å dømme en svært god handel.

Mye under takst
Ikke bare fikk han boligen 85 millioner kroner under takst. Ifølge Aftenposten skal Fredly ønske å selge Munkebakken videre for 200 millioner kroner.

Det vil nemlig være en god pekepinn på hvor mye det vil koste å kjøpe en tilsvarende tomt, og føre opp en tilsvarende bygningsmasse.

Den summen er ikke urealistisk når den voldsomme tomten og oppussingsarbeidet regnes sammen. Anslagene for hvor mye Nagell-Erichssen har lagt i boligen, varierer kraftig, men det er bygget ny stallbygning, tennisbane, garasjebygg, svømmebasseng, badehus og innendørs svømmebasseng.

Munkebakken har en tomt på 70 mål og en strandlinje på 500 meter. Fredly fikk flere ganger nei til sitt bud på 90 millioner kroner.

Tar over om halvannet år
Fredly er for tiden basert i London og spanske Marbella. Opprinnelig var basen av skattemessige årsaker Belgia og Marbella, men siviløkonomen har i høst byttet ut Belgia med London. Overtagelsen av boligen skjer først om ett til halvannet år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere