RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil si opp sykemeldte

(Scanpix)
Sist oppdatert:
NHO mener sykemeldte bør kunne miste jobben sin i sykemeldingsperioden. En slik ordning vil få ned sykefraværet, tror de.

Direktør for arbeidslivsavdelingen i NHO, Sigrun Vågeng, vil åpne for at arbeidsgiverne skal kunne si opp ansatte som er syke, melder Avisenes Nyhetsbyrå.

Vågeng mener at arbeidsgiver må ha lov til å si opp ansatte som er i en situasjon der det er sikkert at de av medisinske årsaker ikke kan gjenoppta arbeidet.

– Dette forslaget er positivt ment i forhold til den som er syk. Vi mener at det i dag er en inkonsekvens mellom arbeidsmiljøloven og avtalen om et inkluderende arbeidsliv når det gjelder holdningen til de langtidssykmeldte. Hovedspørsmålet må være: Hvorledes få flest mulig helt eller delvis tilbake til arbeidslivet, sier Sigrun Vågeng til ANB.

I et brev til Arbeids- og sosialdepartementet ber Vågeng om at regjeringen snarlig vurderer behovet for å endre den delen av loven som gjelder oppsigelse av sykemeldte ansatte.

Første nestleder Arve Bakke i Fellesforbundet er oppgitt over forslaget.

– Dette er helt på grensen til å være utidig. En arbeidsgiver har full mulighet til å ta inn sykevikarer. Istedenfor å la arbeidsgiveren ha den lille tryggheten av at vedkommende er ansatt gjennom hele sykeperioden, skal arbeidsgiveren ifølge NHO plutselig kunne si opp den ansatte. Det synes jeg høres søkt ut, sier Bakke.

Han tror en eventuell lovendring vil skape stor usikkerhet og utrygghet i arbeidslivet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere