RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sluke Mæles klesimperium

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
Kjendisinvestorene Bjørn Rune Gjelsten og Johan H. Andresen har solgt alle sine aksjer i Ola Mæles klesimperium Voice til den styrtrike sunnmøringen Olav Nils Sunde. Sunde vil forsøke å overta hele selskapet.

Duoen Gjelsten og Andresen var inntil i dag blant Ola Mæles viktigste støttespillere på eiersida i Voice. Gjelsten er styreleder i selskapet, mens Andresen er menig styremedlem. Nå er begge kjendisinvestorene ute av selskapet.

Ifølge en flaggemelding til Oslo Børs, har Johan H. Andresens investeringsselskap Ferd lempet ut alle sine 5,6 millioner aksjer, mens Gjelsten har solgt sine 3,3 millioner aksjer i Voice. Begge oppnådde en kurs på 18,50 kroner per aksje, slik at de kan se fram til en utbetaling på til sammen 165 millioner kroner.

Få minutter etter at Gjelsten og Andresen hadde flagget salget, kom meldingen om at det er Color Line-eier Olav Nils Sunde som har kjøpt aksjene. Sunde har også sikret seg 1,3 millioner aksjer fra Norsk Vekst. Aksjekjøpene bringer ham opp i en eierandel på 61,9 prosent i Voice.

Ifølge børsreglementet er Sunde forpliktet til å tilby seg å kjøpe ut alle andre aksjonærer i Voice, fordi eierandelen har tippet over 40 prosent.

Innløsningskursen på 18,50 kroner gir aksjonæreme en oppkjøpspremie på beskjedne 16 prosent i forhold til tirsdagens sluttmotering på Oslo Børs. Aksjekursen i Voice har faktisk ikke vært over 18 kroner siden 1998.

Voice driver butikkjedene VIC, Match, Voice Of Europe og Boys of Europe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere