RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil slutte å bygge utleieboliger

En rekke av de større boligbyggelagene i Norge vil slutte å bygge utleieboliger. Bakgrunnen er misnøye med regjeringens signaler om økonomisk støtte.

Meldingen om full stans i bygging av utleieboliger gis i en felles henvendelse fra NBBL og et representativt utvalg av boligbyggelag til Stortingets kommunalkomite, skriver NBBL i en pressemelding mandag.

Boligbyggelagene reagerer på innstramningene den sittende regjeringen allerede har gjort, og som de ifølge Boligmeldingen vil fortsette med.

Blant annet vil det bli en kraftig begrensning i hvilke beboer-grupper som gis økonomisk støtte gjennom Husbanken. Vanlig ungdom skal sannsynligvis ikke lenger få adgang til slike boliger.

Dessuten foreslår regjeringen nå en ytterligere form for innstramning i Boligmeldingen ved at utmålingen av tilskudd skal reduseres. Etterhvert skal disse utmålingene fjernes helt.

- Allerede ved dagens utmåling av tilskudd har husleienivåene i nye utleieboliger ofte vært problematisk høye, og boligene har vært vanskelig å få leid ut, opplyser boligbyggelagene i brevet.

Utsikter til en noe bedre bostøtteordning vil ikke endre noe på denne konklusjonen, og boligbyggelagene truer med å slutte helt å bygge utleieboliger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere