RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe bankenes overprising

Sist oppdatert:
De siste seks årene har småsparere puttet mange penger i aksjefond der kunden garanteres pengene tilbake. Bankenes fortjeneste har vært skyhøy, og Kredittilsynet vil nå ha slutt på overprisingen.

Aksjesparing der man garantert får pengene tilbake har vært en suksess - særlig for bankene, som har tjent store beløp på produktene.

- Hvis vi tar vi utgangspunkt i at man har solgt for mellom fem og ti milliarder av disse produktene, vil fortjenesten ligge et sted fra én milliard og oppover, sier forvalter Peter Warren i WarrenWicklund til TV 2-Nyhetene.

Dyrt

Det er den tilsynelatende garantien mot tap som har gjort disse produktene så populære.

- Vi må jo huske at dette er produkter som varer kanskje i tre til fem år, og i mellomtiden taper du renter. Så dette er ikke noen gratis lunsj, sier han.

Opptil 20 prosent fortjeneste

Fortjenestemarginen på garantert aksjesparing har vært mellom fem og 20 prosent. Det har fått Kredittilsynet til å gå bankene nærmere i sømmene.

- Vi vil nå be selgerne opplyse nærmere om pris, avkastning, risiko og skatteforhold, sier seniorrådgiver Erik Lind Iversen i Kredittilsynet til TV 2 Nettavisen.

Verken DnB, Nordea og Acta, som alle tilbyr de innbringende aksjefondene, ville ikke uttale seg til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere