RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe Cermaq

Senterpartiet vil ikke at det statlige oppdrettsselskapet Cermaq skal på børs. Nå kan saken bli avgjort i regjeringsforhandlingene.

Ledelsen i Cermaq vil etter lange diskusjoner børsnotere selskapet, men nå kan børsnoteringen bli torpedert av Senterpartier, skriver Dagens Næringsliv.

Lars Peder Brekk fra Senterpartiet er allerede nevnt som en kandidat til stillingen som fiskeriminister. Nå vil Brekk ha en tenkepause når det gjelder Cermaq.

- Vi vil vurdere en eventuell børsnotering av Cermaq og et eventuelt nedsalg i sammenheng med det vi mener er en ønskelig strukturutvikling for næringen, sier Brekk til Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiets næringspolitiske talsmann Olav Akselsen er tilhenger av en børsnotering, men med SVs generelle motstand mot nedsalg i selskaper kontrollert av staten, kan børsnoteringen av Cermaq bli en del av regjeringsforhandlingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere