RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe fotball på nett

Sist oppdatert:
Norsk Toppfotball og Schibsted vil hindre hundretusener av nordmenn til å se fotball live på nett.

Ifølge Dagens Næringsliv vil Schibsted og fotballens organisasjoner gå til juridisk krig mot TV2 om de ikke slutter å la avisene i A-pressen, Edda og Dagbladet legge ut levende fotballbilder på nett.

Både VG og Media Norge-avisene har kjøpt rettighetene til å vise Tippeligaen på nett.

Overrasket
Men de ble overrasket i helgen da det viste seg at TV2, som også eier fotballrettighetene på nett, hadde inngått et lenkesamarbeid med store deler av medienorge.

Samarbeidet innebærer at nettavisene til Edda og A-pressen, pluss Dagbladet og Nettavisen lenker inn eller bygger inn TV2s Sumoplayer i sin drakt.

Det vil både Schibsted og Norsk Toppfotball nå ha en slutt på.

- Nå villeder A-pressen, Dagbladet og Edda Medias redaktører publikum og gir inntrykk av at avisene sitter med felles rettigheter. Vi krever at dette endres. Hvis de ikke justerer seg, kommer vi til å forfølge dette både juridisk og i Pressens Faglige Utvalg, sier Niels Røine, administrerende direktør i toppklubbenes organisasjon Norsk Toppfotball, til Dagens Næringsliv.

Røine sier at TV2 har fått nettrettighetene under forutsetning av at kun de skal kunne benytte dem.

Knut Falchenberg er direktør i Schibsted og reagerer også kraftig.

- Jeg kaller dem pirataviser. De tar seg til rette og utnytter rettigheter som de ikke har betalt for i det de kaller et kommersielt joint venture. Jeg er skuffet over at avisredaktører, som man skulle forvente går i spissen for å forsvare opphavsrett, gjør dette, sier Falchenberg til DN.

Han vurderer nå om viderelenkingen skal bli advokatmat.

- Må ha røyket sokkene til frokost
Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum sier følgende til truslene fra Norsk Toppfotball og Schibsted:

- Jeg kjenner både Niels Røine og Knut Falchenberg som fornuftige folk, men her må de ha røyket sokkene sine til frokost, skriver Stavrum i en kommentar tirsdag.

Les hele kommentaren her: Har de røyket sokkene sine?

Verken TV2 eller Dagbladet.no lar seg heller skremme av kritikken.

- Det vi nå gjør, er klarert med fotballens organisasjoner. Vi deler ikke rettighetene med noen, men lenker fra samarbeidspartnere til TV 2 Sumos avspiller. Det er mulig lenking kommer som en bombe for Schibsted-ledelsen, men på internett er dette helt vanlig, sier TV2 Sportens Håvard Myklebust til DN.

- Hvis Schibsted og fotballorganisasjonene reagerer på lenking på nettet, så er de på feil spor. Hvis de vil legge ned internett, så lykke til, sier redaktør i Dagbladet.no, Morten Øverbye, til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere