RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe mobilbruk

Bruk av mobiltelefoner på kinoer har blitt et så stort problem i USA at en nå vil blokkere bruk av mobiler på kinoer.

Vi har alle vært på en kino der en i nærheten har dratt frem mobilen som ringer og begynt å snakke. Dette problemet har nå blitt så stort i USA at The National Association of Theater Owners nå vil legge inn søknad om å utstyre kinosaler med tekniske sperrer for å blokkere mobilsignaler innenfor kinosalens vegger.

Lederen i organisasjonen, John Fithian, sier at de vil gjøre dette fordi de «må blokkere uhøffelig oppførsel». En del kinoer i USA har allerede systemer der de ber folk skru av telefonen sin på vei inn i kinosalen.

Forslaget om å sette opp slikt utstyr møter ikke overraskende motstand. Lobby-foreningen The Cellular Telecommunications and Internet Association sier at de vil kjempe mpt ethvert forsøk på å stoppe telefonsignaler.

- Vi er imot enhver bruk av blokkeringsteknologi, fordi det forstyrrer folks mulighet til å bruke en trådløs enhet i en nødsituasjon, sier talsmann Joseph Farran til Los Angeles Times.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere