RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ta utbytte fra Posten

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å ta ekstraordinært utbytte fra Posten. Fagbevegelsen mener regjeringen opptrer uforutsigbart og uansvarlig.

Forslaget i revidert budsjett innebærer i følge Postkom en fordobling i forhold til regjeringens egen utbyttepolitikk, som ble vedtatt for bare tre måneder siden.

– Det er svært frustrerende når regjeringen på denne måten bryter med sin egen politikk, og dermed gjør omstillingsarbeidet i Posten vanskeligere, sier Postkoms forbundsleder Odd Christian Øverland.

Han peker på at regjeringen i sin egen eiermelding til Stortinget, som ble behandlet i februar i år, sier det er viktig, både for staten som eier og styret i Posten, å kunne legge til grunn en langsiktig, forpliktende og stabil utbyttepolitikk.

– Dette er ord og uttrykk som regjeringen åpenbart ikke mener noe med. Nå ser vi igjen at Bondevik & co ikke er til å stole på, sier Øverland.

Postkoms leder mener også at en dobling av utbytteuttaket fra Posten vil svekke selskapet som står midt i nødvendige, krevende omstillinger.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere