RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil tjene på Concorde-hysteri

Foto: Tim Ockenden (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Concorde går fredag inn for landing for aller siste gang, men flyselskapene gir ikke opp håpet om å tjene penger på de legendariske flyene. Nå lanserer British Airways Concorde-smykker, glass og flymodeller.

Concorde klarte aldri å bli en gullkantet forretning for flyselskapene. Etter flystyrten utenfor Paris i 2000 ble folk mer skeptiske til flyet.

Håpet er nå å utnytte publisiteten rundt overlydsflyene til det maksimale. British Airways har i anledningen lansert en uendelig rekke med effekter og souvernirer som skal lokke entusiastene.

Du kan sikre deg Concorde-glass i beste champagne-stil. Pris: Drøyt 1000 kroner. Det er også satset på en egen serie med Concorde-smykker.

Det finnes naturlig nok også et rikt utvalg av flymodeller, helt opp til de som er i skala 1 til 100, med en pris på rundt 2000 kroner.

British Airways sjef i Norge, Sam Heine, synes det er vemodig at Concorde parkeres, men trøster passasjerene med at det finnes andre tilbud med tilsvarende komfort, ifølge en pressemedling fredag.

British Airways har kunnet tilby sine reisende Concorde-flyvninger i 27 år. Tekniske og kommersielle vurderinger har imidlertid medført at British Airways har bestemt å pensjonere flyene.

Listen med celebriteter som har fløyet Concorde er lang. Den britiske kongefamilien, Tony Blair, Sir Elton John, Sting og Kate Moss har alle brutt lydmuren og krysset Atlanteren på drøye tre timer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere