RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ut av Orkla

Sist oppdatert:
Etter at Dag Opedal ble valgt som konsernsjef i Orkla, vil Elkem-ledelsen skilles ut av konsernet. De håper også på en nynotering på Oslo Børs.

Opedal ble tirsdag kveld valgt til toppsjefstillingen i Orkla av et enstemmig styre, etter å ha vært konsituert i stillingen siden Finn Jebsen ble tvunget ut av selskapet i januar. Valget falt ikke i god jord hos Elkem-ledelsen, skriver Dagens Næringsliv.

Elkem-sjef Ole Enger var nemlig også kandidat til sjefsjobben.

- Ansettelsen av konsernsjef i Orkla er forsåvidt som forventet. Vi har hørt med interesse at man nå påskylder arbeidet med en vurdering av en utskillelse, sier konserndirektør Svein Sundsbø til avisen.

Sundsbø legger ikke skjul på at Elkem ikke ønsker å være under Orkla-paraplyen, og at det er et utbredt ønske om reintroduksjon på børsen.

Opedal mener det er gode argumenter både for og i mot en utskillelse, og sier avgjørelsen om hva som bør gjøres er et viktig veivalg. Det er satt ned tre grupper, som skal utrede forhold rundt Elkem og Orkla. Disse skal være ferdige med arbeidet innen utgangen av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere