RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil vurdere Mesta-oppsigelser på nytt

Sist oppdatert:
Ledelsen i Mesta vil ta opp til ny vurdering den planlagte oppsigelse av 127 ansatte, etter at det torsdag kveld kom sterke reaksjoner fra de ansatte.

- Tallet kommer til å bli lavere. Slik situasjonen er nå, er det for tidlig å fastslå hvor mange som vil bli berørt. Mesta vil bruke nødvendig tid på å gå gjennom beslutningsgrunnlaget, sier kommunikasjonssjef Grunde Fredriksen.

Eventuelle oppsigelser forskyves, og listen over overtallige skal gjennomgås nøye med hensyn til sosiale- og helsemessige kriterier.

- Ut fra overtalligheten vi ser nå, tror vi innsparelsene vil representere mellom 50 til 75 millioner kroner. Disse tallene kan endre seg. Det er et grovt anslag, sier Fredriksen.

Det er fagforeningene i bedriften som har anmodet Mesta om å kvalitetssikre beslutningsgrunnlaget ytterligere, en anmodning bedriften vil etterkomme, skriver Mesta i en pressemelding.

Norsk Arbeidsmandsforbund reagerer på at mange av dem som er oppsigelsestruet er i en alder som gjør det vanskelig å få seg ny jobb.

- Vi trodde dette skulle løse seg ved at noen kunne flyttes fra vedlikehold til anlegg, samt naturlig avgang som hittil har vært på rundt 50 i halvåret. Men styret fulgte ledelsens anbefalinger, sa nestleder Endre Kulleseid i Arbeidsmandsforbundet til NTB tidligere torsdag kveld.

Fredriksen i Mesta sier at de overtallige vil få tilbud om etterlønn og eventuelt ventelønn.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere