RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vill børsjubel for Orkla

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Pengeflytterne på Oslo Børs gir stående applaus til konsernsjef Finn Jebsens salg av Ringnes til danskene. Orkla-aksjen stiger over 14 prosent!

Orkla-aksjen gikk rett til værs da nyheten om at Orkla har besluttet å selge sin andel av Carlsberg Breweries til Carlsberg AS (CAS) for 17,5 milliarder kroner ble kjent torsdag morgen.

Orkla veier tungt i hovedindeksen som torsdag stiger 2,74 prosent til 197,83 poeng. Hovedindeksen kryper mot 200 poeng, hvilket betyr en dobling siden bunnen ifjor.

Spådommer om kontantutbetaling på 6,2 milliarder kroner totalt fra konsernet bidrar til kjøpekåthet i Orkla-aksjen.

Omsetningen i Orkla utgjør 1,26 milliarder kroner, hvilket er omlag et tredjedel av den totale omsetningen på Oslo Børs.

Analytikerne mener salget av Ringnes til Carlsberg er et drømmetreff for Orkla.

- Dette er veldig bra for Orkla. Slik situasjonen var hadde ikke Orkla verken strategisk eller operasjonell kontroll, og det er det de er gode på. Dette er en åpenbar verdiskaping for aksjonærene, sier analytiker Gaute Garshol i Carnegie til dn.no.

Både Enskilda og First anbefaler sine kunder å kjøpe aksjer i Orkla.

Også Birdstep får kjempeløft på nyheten om avtalen med Ericsson. Aksjen stiger 25 prosent, og kaprer delt 1. plass på Oslo Børs` vinnerliste.

I børsmeldingen heter det at Birdstep Technology har inngått en OEM-avtale med Ericsson Enterprise for Intelligent Mobile IP-produktet.

Avtalen tilsier at Birdsteps mobile IP-løsning blir en del av en større Ericsson-løsning eller blir videresolgt som et Ericsson-produkt.

- Det er en omfattende og stor avtale for Birdstep, bekrefter Birdstep-topp Jørgen Bredesen overfor iMarkedet.

DnB Nor (2,28 prosent) og Storebrand (1,96 prosent) bidro også godt til børsløftet torsdag.

Hydro steg 2,44 prosent til ny all time high på 483,50 kroner per aksje. Hydro-aksjen ble nest mest omsatt på Oslo Børs torsdag med 540 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere