RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville ha 4,29 millioner - fikk 5,25 millioner

Sist oppdatert:
Røde dager kan gi eventyrgevinst, mener Stian Grøtte.

- Hva tror du folk bedriver med i romjulen? Da er det nye laptoper, ipader og mobiltelefoner som skal testes ut etter julaften. Folk surfer under dynen, på badet, i stuen og til og med på tur i skogen, sier Grøtte.

Bergensmegleren mener derfor nordmenn får godt med tid å følge med på boligmarkedet i høytiden.

- Nesten ingen nye boliger blir lagt ut. De få som gjør det får derfor sjeldent god fokus på eiendommen sin, sier Grøtte.

60 kom på visning
Selv har han mange mange eksempler på at romjulen kan gi superfortjeneste til boligselgere.

- Fire dager før julaften i fjor la jeg ut en eldre og velholdt enebolig på Skjoldhøgda 201 for salg. Tanken var å la den godgjøre seg julen igjennom med visninger på nyåret. Her fikk jeg en helt uventet situasjon, 10-15 minutter etter boligen var lagt ut på finn.no med begynte telefonene å kime. De neste to dagene måtte jeg pent be selger om flere visninger slik at vi fikk med de som var vekkreist i julen, sier Grøtte til NA24.

Én million over prisantydning
Boligen som hadde en prisantydning på 4.290.000 kroner ble solgt 5. januar 2011 for 5.250.000 kroner, nesten én million over prisantydningen. Grøtte hadde 10 budgivere og over 60 interessenter på de to visningene.

- Boligen lå i attraktivt område og folk beklaget seg på visning at de ikke var noen særlig boliger for salg i Fana. Etterspørselen er definitivt til stedet, det samme gjelder i år også, sier Grøtte.

Han understreker at man skal ha litt flaks.

- Nevnte salg var en lykkelig julehistorie, men generelt selger vi bra i desember fordi det er lite boliger for salg. Det er færre interessenter på visninger, men de som kommer er mer genuint interessert i objektene, sier Grøtte.

Solgte på julaften og nyttårsaften
Han har tidligere solgt tre boliger på selveste julaften og én på nyttårsaften.

- Nyttårsaften 2009 solgte jeg en enebolig og året før solgte jeg en leilighet på julaften. Leligheten som ble solgt julaften skulle egentlig bare legges på nettet til romjulen, men så ble vi opp ringt av kunder den 21. desember, hadde visning 22. desember før kjøper hoppet på flyet til Nord-Norge, ga bud lillejulaften og signerte kontrakten på selve julaften, sier Grøtte.

Bolighandel1: Selg uten megler

Leiligheter har størst potensiale i julen
Desember er en litt uvanlig måned i markedet. En normal desember preges av mindre tilbudsside, men også noe mindre etterspørsel. Historisk boligprisstatistikk viser at boligprisene normalt går litt ned i julemåneden.

- Vanligvis er desember ikke en måned der selgerne får de beste prisene. Her kan det selvfølgelig være regionale forskjeller. Vi merker også stor forskjell på boligtyper, det er ofte leiligheter som selges til gode priser i julemåneden, sier administrerende direktør i meglerfirmaet Eie Christian Vammervold Dreyer til NA24.

Skeptisk
Privatøkonomiekspert Rune Pedersen i ABC Penger er i utgangspunktet skeptisk til om det lønner seg å selge bolig i julen.

- Markedet er mye tynnere i jula og i sommerferien. Det er riktig at det er mye mindre konkurranse om oppmerksomheten, men det er også vesentlig færre aktuelle kjøpere, sier Pedersen

Han mener derfor det er et sjansespill å selge boligen rundt juletider.

- Du kan nok være heldig å få mer, men det er kanskje større sannsynlighet for å få mindre. Med færre aktører vil prisvariasjonen være nødt til å bli større. Men det kan jo tenkes at man kan legge ut boligen for salg i julen som en prøveballong. Spesielt hvis du kan få en avtale med om at du for samme pris også kan ha visninger senere, sier Pedersen.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere