RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Ville ha med Røkke i gigantraid

Sist oppdatert:
Finansselskapet Reiten & Co ville gjennomføre det som kunne ha blitt tidenes eiendomsraid i Norge. De forsøkte å få med Kjell Inge Røkke på laget, men han luktet ugler i mosen.

Ved ulovlig bruk av hemmelig informasjon forsøkte finansselskapet Reiten & Co å raide sin tidligere kunde - eiendomsgiganten Entra. Det meste var klart før jul ifjor.

Det Røkke-dominerte Avantor var tiltenkt en sentral rolle i handelen. Men Molde-milliardæren ville ikke være med på et fiendlig raid på Entra. Saken gikk så langt at Kredittilsynet vurderte politianmeldelse, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen hadde det anonyme finansselskapet planer om å legge 6 milliarder kroner på bordet for Entra. Ryktene om det fiendtlige budet n ådde imidlertid styret og ledelsen i Entra Eiendom, hvor de ble mottatt med vantro.

Ledelsen i Entra Eiendom hadde inntil da trodd at de hadde et godt forhold til Reiten & Co, etter at de i fjor vår hyret finansselskapet for å gjøre en verdivurdering av hele Entra Eiendom.

Styret i Entra Eiendom engasjerte advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech, som laget en rapport som konkluderte med at Reiten ikke hadde overholdt taushetsplikten. Saken ble videresendt til Kredittilsynet, som ga Reiten & Co kraftig refs for å ha misbrukt taushetsbelagt informasjon.

Politianmeldelse ble vurdert.

- Vi kunne valgt å ha politianmeldt forholdet, med henblikk på en bøtelegging. Det har vi vurdert, men valgte å ikke gjøre det, sier avd elingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere