RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinmonopolet skal holde åpent på helt nye dager

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:

Stengte vinmonopol påskeaften er trolig historie til neste år.

Torsdag skal et forslag om å tillate åpne polutsalg dager før helligdager behandles i helse- og omsorgskomiteen. Det vil trolig ikke få flertall denne gang.

– Det finnes ingen god alkoholpolitisk begrunnelse for å holde stengt påskeaften, pinseaften, julaften og nyttårsaften. Men lovforslaget må utformes på en juridisk riktig måte og sendes ut fra departementene på en ordinær høringsrunde, sier Thomas Breen (Ap), andre nestleder i komiteen, til Aftenposten. Det skriver NTB.

Ifølge Aftenposten er det nå bare KrF som fortsatt vil ha stengt vinmonopol på påske-, pinse-, jul- og nyttårsaften, og forslaget vil dermed få gjennomslag ved neste avstemning.

Også Breen håper dette er det siste året med dagens regler. I sitt forslag til nytt partiprogram som skal vedtas i april, går Arbeiderpartiet inn for åpent pol på de fire dagene.

SV vedtok dette på sitt landsmøte i helga. Også Venstre og Høyre er for, i tillegg til Fremskrittspartiet som har fremmet forslaget i denne omgang.

Senterpartiet er delt i saken.

Dermed er det kun KrF som nå er klart imot lovendringen. (NTB)

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere