RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Virus? Få hjelp her

Sist oppdatert:
Usikker på hvordan du skal beskytte deg mot stadig mer sofistikerte virus? Sikkerhetsekspert Snorre Fagerland fra Norman svarte TV 2 Nettavisens lesere. Les svarene.

Sikkerhet blir et stadig mer viktig tema i dataverdenen. Mandag ble det kjent at hackeraktiviteten mot danske sider har eksplodert i forbindelse med publiseringen av Muhammed-tegningene.

Hacker norske sider
I Danmark opplevde de 348 angrep bare i helgen, og antall angrep mot norske nettsteder ser også ut til å øke betraktelig.

Samtidig blir virus stadig mer utbredt. Noen virus viser deg reklame og stjeler dine passord og kontonummer, og forsøker å stjele passord og kontonummer.

Andre virus åpner for at maskinen din kan brukes for å sende ut spam. De destruktive virusene som sletter dine personlige dokumenter er også på vei tilbake.

Ikke bare e-post
Du trenger ikke å åpne vedlegg i en e-post for å bli infisert. Det kan holde å surfe inn på en nettside, og det er ikke en gang alltid nok å ha oppdatert Windows og antivirus-programvare.

Sikkerhetsekspert Snorre Fagerland i Norman stilte på nettmøte for å svare på spørsmål fra leserne om virus, hacking og spionvare.

Les svarene under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere