RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Visa-brukere kan få pengene tilbake

Sist oppdatert:
Visa-brukere kan i likhet med innehavere av populære kredittkort som American Express og MasterCard også få pengene igjen dersom de har kjøpt en flybillett med Visa-kortet og flyselskapet går konkurs.

Det opplyser PR- og informasjonsansvarlig Jacob Noodt i Teller AS til TV 2 Nettavisen.

- Skulle en kunde komme i en sånn situasjon at han har kjøpt en flybillett med sitt Visa-kort og Reisegarantifondet ikke skulle dekke et slikt tap, så vil ikke kortholder lide noe tap, sier han.

Kunder som forhåndskjøpte flybilletter hos billig-selskapet GoodJet med Visa-kort fikk pengene tilbake da selskapet gikk konkurs. Skulle Norwegian gå konkurs, vil Visa-innehavere med forhåndskjøpte billetter ha de samme rettighetene som innehavere av andre typer betalingskort.

For å være helt sikker på at du kan kreve tilbake penger, bør du kjøpe billetten via Internett, ifølge Noodt. Det gjør du ved å registrere deg som kunde på flyselskapets nettside og fylle inn Visa-kortnummeret ditt på angitt plass i registreringsskjemaet.

Har du et kombinert bank- og Visakort og bruker dette som betalingsmiddel ved et utsalgssted for flybilletter, risikerer du at betalingen blir gjennomført som en BankAxept-transaksjon i stedet for en Visa-transaksjon. I så fall vil du ikke kunne kreve penger tilbake med hjemmel i kredittkjøpsloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere