RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viser Orkla-muskler

Sist oppdatert:
Orklas utenlandske aksjonærer krever at metallselskapet Elkem skal skilles ut, med større sjanse til å lykkes enn tidligere.

Utlendingene kjøper seg stadig mer opp i industrikonglomeratet Orkla, som er Norges største privatkontrollerte selskap. Nå nærmer utenlandske eiere seg en eierandel på 50 prosent, etter at andelen lå på 41,3 prosent ved årsskiftet.

Ikke siden høsten 1996 og vinteren 1997 har det vært en tilsvarende høy utenlandsandel, skriver Aftenposten.

Nå har de utenlandske eierne meddelt Orkla-styret at Elkem må skilles ut. Orklas styreformann Johan Fr. Odfjell bekrefter at det er betydelig interesse fra utenlandske aksjonærer i saken.

- De store utenlandske aksjonærene forvalter gjennomgående store aksjeporteføljer. Slike forvaltere finner det normalt hensiktsmessig å være investert i rendyrkede selskaper, sier styreformannen til avisen.

Odfjell vil imidlertid ikke spekulere i om det er problematisk at storeier Stein Erik Hagen og de utenlandske aksjonærene deler seg i Elkem-spørsmålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere