RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Visma-sjef: - Liker ikke innsidesalgene

Foto: visma.no
Sist oppdatert:
Visma-sjef Øystein Moan er ikke begeistret for de store aksjesalgene fra selskapets øverste ledere denne uken.

Kurs-toppen kan være nær for it-kometen Visma. I alle fall hvis en skal dømme etter aksjesalgene til administrerende direktør Ada Kjeseth og finansdirektør Arild Eriksen i Visma Services.

Den siste måneden har de solgt mesteparten av sine aksjer for til sammen 30 millioner kroner.

- Ikke glad

- Det er klart jeg er jo aldri glad for at innsidere selger. Men på den annen side, de må jo få selge iblant de også, sier Moan til TV 2 Nettavisen. Han understreker at han ikke har tenkt å selge sine aksjer.

Finansdirektør Arild Eriksen i Visma Services solgte torsdag 19.500 Visma-aksjer for 1,5 millioner kroner. Han solgte en like stor post for en måned siden, og har bare 10.000 Visma-aksjer igjen.

Deilige millioner

Det største salget sto likevel Ada Kjeseth, sjefen i Visma Services, for. Hun solgte denne uken aksjer for hele 26 millioner kroner – lieså godt alle hun hadde.

Moan er på ferie i Sveits, og har ikke fått snakket med Kjeseth. Til TV 2 Nettavisen sier Moan at han tror begge innsiderne har byggeprosjekter de skal finansiere.

Kjeseth fikk sine Visma-aksjer i 2001 som oppgjør for selskapet Økonomipartner. Visma Services er en divisjon med regnskapskontorer.

Visma ledes av konsernsjef Øystein Moan. Det siste året har Visma-aksjen mer enn doblet seg. Nylig ble det klart at Visma gir opp forsøket på å kjøpe opp det børsnoterte programvareselskapet SuperOffice.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere