RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vivendi har solgt Canal Plus

Sist oppdatert:
Det franske mediekonsenet Vivendi er kvitt underskuddsbedriften Canal Plus Nordic. Investeringsselskapene Nordic Capital og Baker Capital overtar virksomheten for 570 millioner kroner.

Tirsdag kom avklaringen rundt salget av Canal Plus Nordic. I en pressemelding går det frem at selskapet er kjøpt av et konsortium bestående av investeringsselskapene Nordic Capital og Baker Capital.

Varslet salg
Salgssummen er omtrent 570 millioner kroner.

Vivendi har lenge forsøkt å kvitte seg med den nordiske betal-TV-kanalen, som har bidratt med store underskudd i regnskapene i flere år. Det franske mediekonsernet har svært anstrengt økonomi og avtalte forrige uke å selge 80 prosent av den amerikanske virksomheten Universal til TV-kanalen NBC.

Flere skal betale
De to investeringsselskapene vil dele eierskapet til Canal Plus Nordic på midten og selskapene lover å videreføre driften og styrke den. Blant annet peker de nye eierne på at betal-TV-andelen i Norden er betraktelig lavere enn i resten av Europa.

- Her ligger penetrasjonen på 11 prosent. Vi tror at en rimelig penetrasjon er 20 til 25 prosent, noe som vil si på nivå med Frankrike og England, sier Anders Hultin i Nordic Capital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere