RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voksende virusjegere

Sist oppdatert:
Datasikkehetsselskapet Norman ASA øker omsetningen i Europa.

Norman fikk et resultat før skatt på 12,6 millioner kroner i første kvartal 2004, sammenlignet med 8,8 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var ventet et resultat før skatt på 10,8 millioner kroner, ifølge en sammenstilling foretatt av TDN Finans.

Driftsinntektene beløp på 73 millioner kroner, en økning på 17% i forhold til samme tid året før.

Virusepidemi gir vekst

Viruskontroll har mye av skylden for de gode resultatene. Omsetningen økte til 53 millioner, opp 18% sammenliknet med samme periode året før. Veksten er særlig sterk i det europeiske markedet.

- Første kvartal i år har vært ekstremt krevende med tanke på de mange alvorlige virusutbruddene. På det mest intense sendte Norman ut virusoppdateringer til sine kunder og partnere tre ganger om dagen, sier administrerende direktør Henning Hansen.

Fisjon på trappene

Datterselskapet Ibas, som leverer tjenster knyttet til sletting og rekonstruksjon av tapte data, økte som omsetning med 15% sammenliknet med året før, til 20 millioner.

- Selv om mesteparten av veksten kommer fra datarekonstruksjon, er det også oppmuntrende at forretningsområdet dataetterforskning har utviklet seg positivt. Et eksempel på dette er kontrakten som Ibas fikk for å rekonstruere data fra det havarete lasteskipet MS Rocknes, hvor kompetanse fra begge områdene ble benyttet, kommenterer Henning Hansen.

Ibas er planlagt å skilles ut i fra konsernet et eget, børsnotert selskap i løpet av året. Fisjonsplanene er klare, og det skal avholdes en ekstraordinær generalforsamling 18. mai for å avgjøre dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere