RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vollviks kjempetabbe

Foto: Montasje (NA24)
Post- og teletilsynet ser alvorlig på saken.

Denne saken er levert av forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Etter at Idar Vollvik solgte seg ut av Chess, brukte han kreftene og pengene på en serie mislykkede investeringer på Oslo Børs.

Nå er han tilbake i mobil-manesjen, med det nye selskapet Ludo (les mer her).

De har gått kraftig ut og hevdet at du snart kunne få «Norges billigste mobilabonnement», og Mobilen.no har fortalt at du kan kjøpe abonnementet Grønn Ludo Kontroll på Ludos nettside.

Kilder med kjennskap til saken kan imidlertid opplyse til Teknofil.no at nettsiden som i skrivende stund er publisert, kun er en testside og at den aldri skulle vært lagt ut.

Flere mobilsaker på Teknofil

Post- og teletilsynet (PT) ser alvorlig på saken, og hevder at de ikke har opplevd lignende. Ludo er nemlig ikke registrert hos PT, noe som er påkrevd for å selge mobilabonnement til forbrukere i Norge.

Det er sjeldent at ting ikke er som de skal

Sjelden kost
nettsidene til Ludo kan du tilsynelatende bestille et mobilabonnement ved å taste inn navn, fødselsnummer etc. Det mangler imidlertid både vilkår for tjenesten, fullstendig prisoversikt og kontaktinformasjon, noe som er påkrevd for at selskapet skal drive lovlig virksomhet som operatør på det norske markedet.

Det hjelper ikke å skylde på at det kun er en testside, skal vi tro informasjonsdirektør Elisabeth Sørbøe Aarsæther i Post- og teletilsynet.

- Når siden ligger ute oppfatter vi det som at den er i drift. Hvis det er snakk om en testside legger vi til grunn at denne blir borte om et par minutter, sier Aarsæther til Mobilen.no.

- Jeg kan ikke se at de er registrert hos oss, og da er det ikke lov å tilby mobiltjenester. Jeg regner derfor med at deres søknad allerede er sendt. Det er sjeldent at ting ikke er som de skal, påpeker hun.

«Norges billigste»?
De prisene som nå ligger ute for abonnementet Grønn Ludo Kontroll er nødvendigvis ikke helt avskrekkende for konkurrentene. Du må betale et etableringsgebyr på 99 kroner, men du betaler ingen månedsavgift. Minuttpris, SMS og oppstartsavgift koster 36 øre, mens for MMS betaler du 1,56 kroner. Dataprisen er 6 kr./MB.

Det plasserer Grønn Ludo Kontroll blant billigabonnementene, og med et par stikkprøver på Ringepriser kunne vi se at det på ingen måte kan utropes til Norges billigste abonnement.

For en som ringer relativt lite, kom for eksempel Grønn Ludo Kontroll under One Call Mobil Faktura, One Call Mobil Aktiv, Telio Champ, og Tele 2 Sheriff på Ringepriser. Ludo-abonnementet er nå fjernet fra priskalkulatoren.

Mobilen.no har ved gjentatte anledninger mandag forsøkt å komme i kontakt med gründer Idar Vollvik i Ludo, uten hell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere