RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å endre Røkke-lån

Sist oppdatert:
Enskilda Securities-sjef Mads Syversen har fått to uker på seg til å revurdere milliardlånene til Kjell Inge Røkke. Den tida har han tenkt til å bruke godt.

Kredittilsynet har brukt fem måneder på å finne ut om tre lån til Røkke-systemet formidlet av meglerhuset Enskilda Securities er i strid med loven. Lånene er på til sammen 3,4 milliarder kroner. Mandag fikk Enskilda Securities beskjed om å bruke de neste to ukene på å ”vurdere mulige tiltak”.

Trenger tiden
Norges-sjef Mads Syversen vil ikke kommentere enkelthetene i krangelen med Kredittilsynet, men forsikrer at han vil bruke tida godt.

- Vi skal nå bruke tida fram til fristen 10. november og komme opp med et svar til Kredittilsynet. Den tida trenger vi, sier Syversen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Syversen er den omdiskuterte lånekonstruksjonen som er brukt i dette tilfellet vanlig i utlandet.

- Det er ikke uvanlig at når man kommer med nye ting, kan det bli en del støy rundt det. Dette er ikke nypløyd mark i utlandet, men i Norge er det det, framholder han.

Det sentrale poenget i innsigelsene fra Kredittilsynet skal være at Enskilda kan ha tatt på seg en del av lånerisikoen da lånene ble formidlet. Det kan være i strid med regelverket.

Låneløsningen
På spørsmål om det er teknikaliteter som skiller Kredittilsynet og Enskilda i denne saken, svarer Syversen:

- Jeg vil ikke kommentere strukturen.

Enskilda-sjefen framholder at han ville vurdert å bruke den samme låneløsningen i dag dersom det hadde vært det beste for kunden, til tross for kritikken fra Kredittilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere