RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å saksøke Kredittilsynet

En gruppe tidligere kunder av Finance Credit mener tapene etter konkursen kunne ha vært unngått dersom Kredittilsynet hadde grepet inn tidligere. Nå vurderes søksmål.

Oslo Lift Service er en av de 18 bedriftene som nå går sammen for å få igjen noe av det som gikk tapt i Finance Credit-konkursen. Bedriftenes advokat, Hanne Gillebo Blom, mener at Kredittilsynet ikke fulgte godt nok med i hvordan toppene i Finance Credit drev selskapet.

- Deler av Finance Credits virksomhet var underlagt inkassolovens regler, og dette skal Kredittilsynet kontrollere. Vi har funnet ut at det har vært en sammenblanding av klientmidler og selskapets midler, sier hun til NRK.

Blant taperne i Finance Credit-konkursen var en rekke småbedrifter som hadde overlatt faktureringen sin til Finance Credit, men som ikke fikk de pengene de hadde krav på. Mange av dem er blitt nødt til å gå til nedbemanning, og enkelte har gått konkurs.

Avdelingsdirektør i Kredittilsynet, Eirik Bunæs, er forundret over at småbedriftene vil stille tilsynet til ansvar. Han sier at han ikke uten videre kan innse hva grunnlaget skulle være for dette.

Rettssaken mot en av gründerne, Trond Kristoffersen, begynner i Oslo tingrett torsdag. Kristoffersens psykiske helse av vært utredet av en psykiatrisk sakkyndig som har konkludert med at han er i stand til å møte i retten.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere