RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å selge Aker Kværner

Sist oppdatert:
Store deler av Aker Kværner kan havne på amerikanske hender. Industrigiganten General Electric skal være interessert i å overta Kjell Inge Røkkes aksjer.

Det er Dagens Næringsliv som i dag bringer den oppsiktsvekkende nyheten om at Kjell Inge Røkke vurderer et salg av Aker Kværner til det amerikanske industrikonsernet General Electric. Ifølge den rosa næringslivsavisen foregår det allerede diskusjoner mellom partene.

General Electric skal allerede ha begynt å gå Aker Kværner nærmere i sømmene, slik vanlig praksis er i forbindelse med fusjoner og oppkjøp.

General Electric er kjent med Kværner fra før. i 1999 kjøpte det amerikanske selskapet Kværners vannkraftvirksomhet, Kværner Energy, for rundt 70 millioner dollar. Ifølge Dagens Næringslivs kilder er det Kværners olje- og gassvirksomhet General Electric skal være interessert i denne gangen.

Etter årets ni første måneder, har Aker Kværner en omsetning på drøye 25 milliarder kroner. Olje- og gassvirksomheten står for rundt 17 milliarder av dette beløpet. Aker Kværner har en børsverdi på 7,8 milliarder kroner, og Kjell Inge Røkke eier 58 prosent av selskapet.

Hverken Aker Kværner eller General Electric ville i går kommentere saken.

- Vi kommenterer ikke rykter og spekulasjoner som oppstår i markedet, sier talskvinne Louise Binns i General Electric.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere