RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer forbud mot bedriftsslakt

Sist oppdatert:
SV-leder Kristin Halvorsen vil vurdere lovforbud mot å legge ned lønnsomme arbeidsplasser.

Norske Skogs planer om å legge ned papirfabrikken Union i Skien har skapt reaksjoner. Konsernledelsen er fast bestemt på å legge ned fabrikken, tross de ansattes ønske om å kjøpe den og ta over driften selv.

- Det er veldig opprørende at Norske Skog vil legge ned en lønnsom bedrift. Det er blitt lagt ned altfor mange arbeidsplasser i Grenland de siste årene, sier SV-lederen til Dagsavisen.

Nå vil hun vurdere lovtiltak for å hindre denne typen nedleggelser. Det kan dreie seg om at selskaper ikke kan motsette seg å selge lønnsomme virksomheter fremfor å legge dem ned, eller at de ansatte får forkjøpsrett og kan kreve økonomisk kompensasjon for slike nedlegginger.

- Andre land har strengere lover for å hindre denne typen nedlegginger. Det må vi vurdere i Norge også. Vi ser nå hvilke betingelser norske bedrifter må leve under i en global økonomi, sier Halvorsen.

Også Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg vil gå i dialog med de tillitsvalgte på Union for å prøve å finne en løsning som kan hindre nedlegging.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere