RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer kutt i oljeproduksjonen

Oljeprisen er på full fart nedover. Onsdag kan oljeministrene i Opec komme til å kutte produksjonen.

Oljeprisen har ligget tett oppunder 30 dollar per fat i store deler av 2003. De siste ukene har prisen falt kraftig. Så seint som 28. august var spotprisen 30,01 dollar. Nå er den så vidt over 25.

Prisfallet har vakt bekymring blant ledende Opec-medlemmer. Flere land kommer til å gå inn for et nytt produksjonskutt når oljeministrene møtes i Wien onsdag.

- Vi er veldig bekymret over prisen, spesielt i disse dager når den ikke er veldig bra. Alle tror 2004 vil bli ett dårlig år, spesielt i andre kvartal, sier Kuwaits oljeminister Ahmad Fahad Al-Ahmad Al-Sabah til Wall Street Journal, ifølge TDN Finans.

Irak er fortsatt et nøkkelspørsmål i Opec-sammenheng. Det har tatt lenger tid enn ventet å få produksjonen opp på normalt nivå, og usikkerheten om den framtidige produksjonen er fortsatt stor. I tillegg pågår det en intern tautrekking om hvorvidt Irak skal anerkjennes som fullverdig Opec-medlem.

De arabiske medlemslandene i Opec teller sju land, og samtlige går inn for å ta Irak inn i varmen. Det skal ha vært tungen på vektskålen etter at spørsmålet ble drøftet tirsdag kveld: Irak møter nemlig som fullverdig medlem på onsdagens toppmøte, ifølge Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere