RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer søksmål mot Tine

Sist oppdatert:
Synnøve Finden-sjef Dag Swanstrøm er forbannet på Tine. Nå vurder han å saksøke konkurrenten.

Administrerende direktør Dag Swanstrøm i Synnøve Finden vurder å saksøke Tine etter at Konkurransetilsynet mandag varslet en rekordbot mot meierigiganten, skriver Nationen.

Konkurransetilsynet mener Tine misbrukte sin dominerende stilling i markedet ved å inngå en avtale med Rema 1000 om at Tine skulle være eneleverandør av ost.

- Tanken på at Synnøve Finden kunne gått konkurs på grunn av Tines lovstridige opptreden, gjør meg fortsatt opprørt, sier Swanstrøm i en kommentar.

Nå kan Swanstrøms vrede kanaliseres gjennom et søksmål.

- Vi tapte penger på å være ute av hyllene hos Rema 1000 en stund. I tillegg er det en prinsippsak, sier Swanstrøm til Nationen.

Han mener Synnøve Finden hadde gått konkurs hvis Tine hadde lyktes med sine forsøk.

- Vi må ikke glemme at Tine med sitt forsøk på å betale penger for å bli kvitt Synnøve Findens produkter, i realiteten har prøvd å komme i sin gamle posisjon som monopolist. Derfor er dette en sak som ikke bare berører Synnøve Finden, men også i aller høyeste grad forbrukerne. sier Swanstrøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere