RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer søksmål mot VG

Sist oppdatert:
NHO-president Jens Ulltveit-Moe vurderer å gå til søksmål mot VG og konsulentselskapet Daily Trade på grunn av korrupsjonsbeskyldningene i Iran-saken.

Jens Ulltveit-Moe ble tirsdag frikjent for korrupsjonsbeskyldningene av sitt eget granskingsutvalg. Nå vurderer han å gå til rettslige skritt mot Daily Trade, som han hevder er kilden til VG-oppslagene i begynnelsen av oktober, om pengefloken i Iran. Også VG kan bli saksøkt.

Konserndirektør Erlend Grimstad i Umoe vil verken bekrefte eller avkrefte planene om et søksmål.

- Det er et spørsmål vi ikke har tatt stilling til, og som vi ikke ønsker å kommentere nå, sier han til TV 2 Nettavisen.

Granskingsutvalget konkluderer med at oppstyret omkring Iran-saken ikke står i forhold til sakens realiteter.

«Inntrykket som VGs oppslag var egnet til å skape - særlig i overskriftene - er uheldig. Utvalgets undersøkelser har vist at Umoe ikke «sendte en million til iranske maktpersoner» eller «ga 1,2 millioner til iranske maktpersoner», skriver utvalget i granskingsrapporten.

På en pressekonferanse om Iran-saken i oktober beskyldte Jens Ulltveit-Moe det norsk-iranske konsulentselskapet Daily Trade for å ha lekket saken til VG. Daily Trade skal ha truet med å «skandalisere» Ulltveit-Moes selskaper dersom datterselskapet Schat-Harding ikke betalte et pengekrav på 124.000 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere