RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderte å trekke Ikea-lampe

Sist oppdatert:
Flere Ikea-kunder var misfornøyde med lampen Espressivo, etter at produktet forårsaket brannskader. Men møbelgiganten velger å ikke fjerne lampen fra hyllene.

Den svenske avisen Expressen har blitt kontaktet av flere lesere, som har fortalt om hvordan Espressivo-lampen har forårsket brann.

I tillegg har mange barn fått brannskader etter å ha vært i kontakt med det varme beskyttelsesglasset rundt halogenpæren i lampen.

Ikea sendte lampen til et testlaboratorium i Sverige for å finne ut om lampen var så skadelig at den burde fjernes fra butikkhyllene. Rapporten ble klar i dag, og møbelgiganten har altså funnet ut at de vil fortsette å selge produktet.

- Espressivo tilfredsstiller de krav myndighetene har. Vi har vurdert saken, og funnet at Ikea må bli flinkere til å informere om hvordan halogenlamper brukes riktig, sier informasjonssjef Camilla Lindemann til TV 2 Nettavisen.

Lindemann forteller at informasjonen ikke bare gjelder Espressivo-lampen, men generelt for alle halogenlamper. Blant annet må du passe på at pæren er minst 20 cm fra vegg, tekstiler og eventuelt møbler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere