RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Wall Street åpnet opp

Børsene i USA fortsetter trenden fra Asia og Europa.

Verdens børser har bare gått én vei det siste døgnet; opp, opp og videre opp.

Det begynte med bred oppgang i Asia der viktige indekser som Hang Seng i Hongkong steg 5,30, All Ordinaries i Australia gikk opp 4,78, NSE 50 i India sluttet opp 5,48 og STI i Singapore steg 4,99 prosent mandag.

Den desidert største fremgangen noterte imidlertid KOSPI i Korea seg for. Den steg med formidable 14,87 prosent på mandagens handel.

Fortsatte i Europa
Etterhvert som solen flyttet vestover gjorde børsoppgangen det samme, om enn mer beskjedent. Her hadde de viktigste indeksene steget med mellom 2,58 prosent og 0,24 prosent.

Og nå har oppgangen nådd Wall Street til åpning.

Svak oppgang
For de amerikanske børsene åpner nemlig opp på ukas første handelsdag. Dow Jones var opp 0,40 prosent klokken 16.00 norsk tid. NASDAQ og S&P 500 åpnet også med oppgang. Her med henholdsvis 0,61 prosent og 0,17 prosent.

Samtidig har prisen på nordsjøolje sunket med 4,09 prosent til 62,50 dollar per fat. Det er tall som er egnet til å smøre økonomien til USA, men som kan være dårlig nytt for handelen på Oslo Børs utover i uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere