RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wall Street litt opp etter svak uke

USA-børsene hentet seg fredag litt inn etter en dårlig uke.

Fokus i dag var på den månedlige sysselsettingsrapporten. Ifølge rapporten falt sysselsettingen med 35.000 personer, mens markedsaktørene i snitt ventet et fall på rundt 150.000. I tillegg ble tallet for august revidert fra pluss 169.000 til pluss 211.000 personer.

Dette indikerer at den amerikanske økonomien foreløpig har klart seg bedre enn ventet gjennom de store orkan-ødeleggelsene. Men samtidig øker det sannsynligheten for at inflasjonen og dermed rentene vil ta seg opp – noe som har vært en bekymring for amerikanske aksjeinvestorer den siste tiden. Høy rente er negativt for aksjemarkedet, fordi det gjør det relativt sett mindre attraktivt å sitte med pengene i aksjer.

Oljeprisen, som har falt markant den siste uken, steg det siste døgnet rundt en prosent. Et fat brent-olje for levering i november koster nå 59 dollar. Dette ga oppdrift til oljeselskaper som Exxon Mobil.

Tidlig på dagen fikk markedet skjelven, da den store Penn Station i New York ble delvis stengt etter at det ble funnet en boks med en mistenkelig substans, dagen etter at myndighetene i byen varslet om konkret terrorfare for undergrunnsbanen. CNN viste politifolk i gassmasker og beskyttelsesdrakter, men det hele ser ut til å ha vært en slags spøk, og børsen hentet seg inn igjen, og dagen endte dermed forsiktig i pluss.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones: 10.292,31 (+0,1 prosent)

Nasdaq: 2090,35 (+0,3 prosent)

S&P 500: 1195,90 (+ 0,4 prosent)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere