RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wall Street møtte veggen

Sist oppdatert:
Mandagens ørsmå tegn til oppgang ble avløst av nye kursfall i New York tirsdag.

Svekket tro på Intel i forkant av resultatfremlegging etter børsslutt tirsdag, og konkurrenten Advanced Micro Devices negative resultatvarsel, svekket den teknologiladede Nasdaq, som dro med seg både Dow Jones og den brede S&P 500 i fallet.

Meglere uttrykte håp om at årets negative inngang var snudd med den brede, moderate oppgangen mandag, men Wall Street fortsetter å slite. Intel var i fokus tirsdag, som de også var det i før jul med gode salgsprognoser inn mot julehøytiden. Fokuset nå på verdens største produsent av minnebrikker var imidlertid av mer negativ art, og mange fryktet at dens lille konkurrents negative resultatvarsel også bar bud om svekket salg for storebror.

Spenningen ble utløst da Intel etter børsslutt kunne vise frem historisk høye salgstall, men likefullt svekkede resultater. Kursen på Intel-aksjen stoppet på $22.54, en nedgang på $0.34. Aksjen ventes å stige igjen på resultatene.

Dollaren fortsatte sitt fall mot euro og yen tirsdag.

Nøkkeltall:
Dow Jones -64.81 (0,61 %) til 10,556.22

Nasdaq -17.42 (0,83 %) til 2,079.62

S&P 500 -7.26 (0,61 %) til 1,182.99

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere