RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wall Street ned på aksjesalg

Sist oppdatert:
Investorene satset på gevinstsikring fredag. Salget sendte kursene ned ved New York-børsene ned til nivået de lå på ved starten av uka.

Rundt en fjerdedel av selskapene på Standard & Poor’s-indeksen har levert sine tredjekvartalsresultater denne uka. Fredag var det ingen store selskaper som kom med tall, men torsdag etter stengetid kom blant annet eBay, Sun Microsystems og Advanced Micro Devices.

Ethvert tegn på svakhet i regnskapene til disse selskapene utløste salg fredag, skriver CNN. Analytikerne er samstemte om at investorene nå sikrer seg gevinst etter en kjempeoppgang.

- Resultatene har i det store og hele vært bedre enn ventet. Men mye av det er kalkulert inn i prisene, så du ser en del salg, sier Timothy Ghriskey, sjef i Ghriskey Capital Partners, til CNN.

Han legger til at høstingen av gevinst er kortsiktig og at man på lengre sikt vil fortsette å se positive økonomiske rapporter.

Neste uke er det duket for resultatframleggelse for nok et knippe selskaper. Før handelen starter mandag vil 3M, Citigroup, Pfizer og Lexmark legge fram sine tall, for å nevne noen selskaper.

Nøkkeltall:
Dow Jones: 9721,79 poeng, ned 69,93 (0,71 prosent)
Nasdaq: 1912,36 poeng, ned 37,78 (1,94 prosent)
S&P 500: 1039,32 poeng, ned 10,75 (1,02 prosent)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere