RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wall Street venter på ledighetstall

Fredagens arbeidsledighetstall kan avgjøre tidspunktet for når den amerikanske renta vil stige. Onsdag ble en rolig børsdag i påvente av tallene.

Renta ble holdt på rekordlave 1 prosent under tirsdagens rentemøte i den amerikanske sentralbanken FED. Men sentralbanksjef Alan Greenspan antydet at en renteøkning på 0,25 prosent er i vente.

Investorene i USA klør seg nå i hodet og lurer på om renteøkningen vil skje allerede i juni, eller om Greenspan vil vente enda flere måneder.

Ledighetstall er en god indikator på styrken i den amerikanske økonomien, og tallene som blir presentert fredag, kan derfor være avgjørende for når det første rentehoppet kommer.

Ledighetstallene for mars måned var uventet sterke. Hvis tallene for april viser seg å være like gode, er det et tegn på at den amerikanske økonomien for alvor begynner å komme på rett kjøl. Dermed kan tiden med stram rentepolitikk være over for denne gang.

Det ble en rolig dag for de tre hovedindeksene i New York onsdag. Dow Jones endte marginalt ned, mens Nasdaq steg 0,35 prosent. S&P 500 endte også på plussiden.

Mace Security International la frem rekordtall, og steg over 80 prosent. Dell Inc var et annet selskap som bidro til at Nasdaq steg. Verdens største PC-produsent la på seg over en prosent etter at Banc of America Securities oppgraderte sin anbefaling til «kjøp».

Dagens nøkkeltall:
¿ Dow Jones: 10310,95, ned 6,25 (0,06 prosent)

¿ Nasdaq: 1957,26 opp 6,78 (0,35 prosent)

¿ S&P 500: 1121,53, opp 1,98 (0,18 prosent)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere