RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warren advarer mot offshoreaksjer

Hedgefondsforvalter Peter Warren stiller seg skeptisk til den voldsomme oppgangen for norske aksjer som driver med tjenester for oljeselskapene.

Warren peker i en kommentar tirsdag på at norske oljeserviceaksjer i år har steget mye mer enn tilsvarende i USA.

- Året 2004 har rettmessig vært fyllt av positive analyser for selskaper innen oljesektoren. En oppgang i oljeprisen siden januar på 63 prosent har forsvart mye av denne optimismen. I lys av den absolutte utviklingen i sektoren, samt forskjellen i utvikling mellom norske og internasjonale selskaper innenfor denne, er det vanskelig å forstå bakgrunnen for at man fortsetter å oppjustere estimater som om all gravitasjon er opphevet, skriver han.

- Et kapitalveiet gjennomsnitt av de norske selskapene innenfor oil services (utenom Kværner) viser at denne sektoren har steget fenomenale 44 prosent hittil i år (eller 46 prosent målt i dollar). Den amerikanske prisvektede indeksen over de 15 største selskapene innenfor samme sektor (OIX) er opp 22 prosent. Oil Services Holders Trust som er en ADR (i praksis virker den som et fond) bestående av de 20 største og mest likvide selskapene innenfor oil services er opp 29 prosent, skriver han videre.

Warren peker også på at norske aksjer vanligvis prises lavere enn aksjer i markedet mer mer fart i omsetningen, eller likviditet.

- Utakt med utlandet, økning av optimisme i takt med stadig høyere kursnivåer, samt manglende bud på selskaper innenfor denne sektoren (et bevis på at andre enn meglere/analytikere også oppfatter disse selskapene for å være billige) er alle signaler som burde få varselklokkene til å ringe hos spekulantene. Strekkes strikken for langt kan det bli dyrt å komme ut av forholdsvis illikvide selskaper når hele flokken setter kursen for døren samtidig, advarer Peter Warren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere