RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Nordkapp, Narvik, Kai
Nordkapp, Narvik, Kai

Widerøe-kaptein kjøper hurtigrute-aksjer

Sist oppdatert:
Widerøe-flyveren og investoren Ola Giæver vil kjøpe 37 prosent av TFDS for å få fart på hurtigrute-fusjonen.

Ola Giæver eier vel tre prosent av aksjene i Troms Fylkes Dampskibsselskap (TFDS). Han har lenge vært en av pådriverne for en fusjon mellom de stridende nordnorske rederiene TFDS og OVDS (Ofoten og Vesteraalens Dampskibsselskap)

Nå vil Giæver øke sin innflytelse gjennom kjøp av flere aksjer. Litt spesielt er det at Giæver tilbyr seg å kjøpe til sammen 37 prosent av aksjene, men til ulik pris.

- I luftfarten vet vi at det gjelder å lande før det er fritt for fuel. Vi som kom inn på 180 kroner har det veldig travelt med å få ting til å skje.

Sparebanken Nord-Norge tilbys 110 kroner per aksje, mens småaksjonærene Heli-Nor Invest, Hagbart Kræmer AS, Ludvig Mack AS og Mack Eiendom tilbys hele 180 kroner per aksje, skriver Finansavisen.

Årsaken til forksjellsbehandlingen er en spesiell handel Sparebanken Nord-Norge gjorde for halvannet år siden. For å sikre fusjonen, kjøpte banken ut småaksjonærer i Sør-Norge til en høy pris (180 kr.), og ga aksjene til mindre nordnorske investorer, som fikk låne penger i banken til kjøpet.

Fusjonen mellom TFDS og OVDS var vedtatt på generalforsamling, men ble likevel veltet, langt på vei på grunn av personstrid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere