RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Widerøe tjener penger

Widerøe tjener penger igjen, til tross for at billettprisene er sterkt redusert. Første kvartal endte med et resultat på 12,8 millioner kroner.

Widerøes resultat før skatt etter 1. kvartal er på 12,8 millioner kroner. Dette er 38,8 millioner kroner bedre enn i fjor. Resultatet er det beste selskapet har levert på 12 år.

Ifølge Widerøe skyldes forbedringen at selskapet i løpet av det siste året har gjennomført et omfattende og kostnadsreduserende omstillingsprogram, med endret pris- og produktmodell, samt endret rutemønster.

- Widerøe er igjen på offensiven. Våre billettpriser er inntil 30 prosent lavere enn på samme tid i fjor, og likevel er inntjeningen god. Dette viser med tydelighet hva selskapet har fått til etter den gjennomgripende omstillingen som ble satt i gang for vel et år siden. Det er med både stolthet og forventning vi legger fram disse tallene, sier administrerende direktør Per Arne Watle.

Passasjerinntektene utgjorde i alt 366,2 millioner kroner. Dette er tre prosent over tilsvarende tall for fjoråret, men økningen skyldes at selskapet også flyr lenger enn i fjor.

Hver passasjer betaler imidlertid ni prosent mindre pr. kilometer (yield), mens selskapets inntekter pr. tilbudt setekilometer (RASK) er fem prosent lavere enn for samme periode i fjor.

Driftsresultatet er på 67,7 mill kroner, hvilket er en økning på hele 85 prosent, og resultat før skatt etter 1. kvartal er altså 12,8 millioner kroner, mot fjorårets underskudd på 25,9 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere