RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Widvey fornøyd med Statoil-sjefen

Det tok Statoil-sjef Helge Lund snaue to timer å overbevise olje- og energiminister Thorhild Widvey om at selskapet nå er på rett vei.

Helge Lund hadde sin første arbeidsdag som konsernsjef i Statoil mandag. Tirsdag ettermiddag fikk han besøk av selskapets største eier, representert ved statsråd Thorhild Widvey.

- Jeg har fått et par timers orientering om Statoils planer framover, og inntrykket er solid. Jeg har store forventninger til Lund. Han har høy integritet og høy fokus, oppsummerte Widvey overfor pressen etter møtet.

Ledelse
Verken Iran-skandalen eller overskridelser på Snøhvit var tema under tirsdagen møte. Statsråden overlater til Statoil-styret å håndtere disse temaene. En fusjon mellom Hydro og Statoil var heller ikke tema.

- Det er ikke en særlig aktuell problemstilling, sier Widvey. Hun vil ikke kommentere hva hun eventuelt mener om en slik sammenslåing. Det vil hun først ta stilling til dersom Statoils styre bringer det opp.

Det er uvisst om Statoilledelsen var tema under orienteringen. Det er store forventninger til at den nye konsernsjefen vil bytte ut store deler av konsernledelsen og omorganisere selskapet. Lund var svært vag på spørsmål om omorganisering.

- Jeg er opptatt av at organisasjonen bruker ressursene sine slik at den best mulig kan løse sine oppgaver. Jeg er mindre opptatt av om oppgavene løses av ledelsen eller av andre i organisasjonen, svarte Lund.

Verft
Ikke overraskende har den tidligere konsernsjefen i Aker Kværner ASA stor tillit til norsk leverandørindustri. Aker Kværner tapte to store kontrakter til det spanske verftet Dragados mens Lund var konsernsjef.

Den daværende Statoil-ledelsen uttalte da at årsaken var at Aker Kværner ikke var konkurransedyktig. Det mener Lund var en altfor sterk påstand. Han har tro på at norsk leverandørindustri vil være konkurransedyktig når de neste store kontraktene skal tildeles.

- Jeg har et fundamentalt syn at Statoil som selskap trenger en sterk leverandørindustri, sa Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere