RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Widvey til Saudi-Arabia

Sist oppdatert:
Olje- og energiminister Thorhild Widvey reiser søndag til Riyadh for å møte sin saudi-arabiske kollega Ali Al-Naimi. Samtalene vil blant annet dreie seg om norske selskapers muligheter for å vinne kontrakter i gulfstaten.

Norske oljeselskaper har ennå til gode å vinne viktige kontrakter i oljelandet Saudi-Arabia. Men de gir ikke opp, og nå åpner det seg på ny muligheter. Norge og Saudi-Arabia har også felles interesse i å diskutere oljepolitikk og teknologisamarbeid.

- Saudi-Arabia er veldig interessert i å samarbeide med Norge som en viktig oljeeksportør, sier oljeekspert Akeel Al-Anzee i avisen Al-Rhiyad til TV 2 Nettavisen. Han mener spørsmålet om oljepris blir ett sentralt tema i samtalene mellom de to kollegene.

Et annet spørsmål som Widvey ventelig vil ta opp er om norske selskaper har mulighet til å vinne kontrakter når Saudi-Arabia nå åpner for nye lete- og utbyggingsprosjekter i det som i dag er jomfruelige ørkenområder. De nye prosjektene i Alkrasaniah og Kriss vil øke Saudi-Arabias oljeproduksjon fra 9 til 12,5 millioner fat olje per dag.

Akeel Al-Anzee tror det er mulig for utenlandske selskaper å vinne innpass og viser til at sjefen for det statlige oljeselskapet Armco har satt døra åpen dette.

For to år siden vanket det kontrakter for 100 milliarder dollar da startskuddet for gassleting gikk i ørkenområdet Arrbh Alkali. De utenlandske kontraktene gikk i hovedsak til amerikaske, britiske og franske selskaper. Norske selskaper som Norsk Hydro go Statoil nådde ikke opp i konkurransen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere