RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wikborg Rein kreves for 130 mill.

Riggselskapet Ocean Rig mener Wikborg Rein og partner Bernhard Haukali gjorde slett kontraktsarbeid, og krever nå et stort plaster på såret.

Stridens kjerne er en kontrakt som Haukali satte opp mellom Ocean Rig og den brasilianske riggoperatøren Maritima i 1998. Maritima skulle skaffe to rigger, et oppdrag de ikke klarte.

I en voldgiftssak ble Ocean Rig tilgodesett med 15 millioner dollar som erstatning, men selskapet fikk ikke beholde pengene, skriver Dagens Næringsliv.

Det norske riggselskapet mener avtalen satt opp av Wik Borg Rein var mangelfull, og krever nå 15 millioner dollar pluss renter av advokatselskapet. For tiden er det 130 millioner kroner.

Stevningen ble journalført i Oslo tingrett torsdag i forrige uke.

- Jeg kan bekrefte at Wikborg Rein har mottatt stevningen fra Ocean Rig i forbindelse med et oppdrag fra 1998. Kravet har vært grundig utredet fra vår side, og vi mener at det på ingen måte kan føre frem, sier advokat Jan B. Jansen i Arntzen de Besche, som er prosessfullmektig for Wikborg Rein, til avisen.

Ocean Rig vil ikke kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere