RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsen vil ikke selge

Wilh. Wilhelmsen gjør det nå klart at de blir sittende som eier i det koreanske logistikkselskapet Glovis, tross tumultene rundt hovedaksjonæren Hyuundai Motors.

Meldingen fra Wilh. Wilhelmsen kommer etter at Glovis største aksjonær, Hyundai Motor Groups’ (HMG) styreleder, Chung Mong-koo, varslet at han vil donere sine aksjer i Glovis til den koreanske staten etter at selskapet kom under etterforskning for korrupsjon.

Aksjene er verdsatt til en trillion koreanske won, eller 1,06 milliarder dollar. Chung og hans sønn Eui-Sung har med sin eierandel på 60 prosent kontrollert logistikkselskapet, som leverer tjenester til bilindustrien i Korea og utenlands.

Betalte 100 mill.
Wilhelmsens understreker i en melding at Chungs beslutning om å avgi Glovis-aksjene ikke påvirker Wilhelmsens koreanske forretningsavtaler, og at det heller ikke endrer WWs investeringsstrategi i Glovis.

- Wilhelmsen kjøpte sin andel i Glovis i 2004 i tråd med selskapets strategi om å bli en stor internasjonalleverandør av transport- og logistikktjenester til bilindustrien. Glovis er blant verdens største logistikkselskaper spesialisert på bilindustri og passer godt inn i WWs satsing på logistikk. Vi har ingen planer om å selge oss ut av Glovis, sier konsernsjef Ingar Skaug i Wilh. Wilhelmsen ASA i en kommentar.

Høsten 2004 betalte Wilhelmsen 100 millioner dollar for en 25 prosents eierandel i Glovis. Etter børsnotering av Glovis på Korean Stock Exchange parallelt med en emisjon i desember 2005 utgjør Wilhelmsens eierandel i Glovis en interesse på 20 prosent.

Under etterforskning
Chungs aksjedonasjon kommer mens koreanske påtalemyndigheter etterforsker påstander om at det har vært etablert såkalte ”slush funds” i Glovis, som har vært brukt av Hyundai-gruppen til å oppnå fordeler fra koreanske myndigheter. Toppsjefen i Glovis ble arrestert i forbindelse medetterforskningen.

Wilhelmsen har tatt etterforskningen til etterretning og beklager at det skjer i et selskap Wilh. Wilhelmsen-gruppen er involvert i. Wiilhelmsen skriver i meldingen at de ikke har opplysninger i saken som etterforskes ut over det som er offentlig kjent og avventer utfallet av saken.

Wilhelmsen hevder samtidig at det ikke har registrert uregelmessigheter internt i Glovis i den perioden de har vært inne på eiersiden siden høsten 2004.

WW er også partner med HMG gjennom det koreanske shippingselskapet EUKOR, som tar seg av den oversjøiske eksporten av biler fra Hyundai og Kia. Kontraktene mellom Hyundai og Glovis og Hyundai og EUKOR påvirkes ikke av aksjeoverføringene og løper videre som normalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere