RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yagoohoogle - i pose og sekk

Sist oppdatert:
Yagoohoogle startet som en 1. april-spøk, men nå sprer ryktet om søkesiden seg som ild i tørt gress.

Yagoohoogle? Ordet kan være litt vanskelig å uttale, men får du tastet det inn i adressefeltet på din nettleser, får du et søkeverktøy som er lett å like.

Asgeir Nilsen var lei av måtte søke først gjennom Google og deretter Yahoo - for så å hoppe mellom de to - for å finne de tingene han lette etter på internett.

Hvorfor kan jeg ikke få begge i én pakke? tenkte Nilsen, før han brettet opp skjorteermene og fant koden som oppfylte nettopp det ønsket.

Får mye omtale
Resultatet er en nettside - Yagoohoogle.com - hvis rykte og adresse nå sprer seg som ild i tørt gress. - Det gjør livet ditt enklere, skriver tyske Spiegel Online om søkesiden som kombinerer det beste fra to verdener, Googles vidtfavnende søkemotor og konkurrenten Yahoos mer konsentrerte.

Konkurrenter
Google er markedsleder og gir brukerne det mest omfattende søket, men informasjonsmengden kan noen ganger bli overveldende.

Yahoos søkemotor drives på en annen måte og filtrerer ut mye av det som ikke er relevant, men samtidig går du glipp av en del. Når de to konkurrentene settes ved siden av hverandre, slik Asgeir Nilsen har gjort på Yagoohoogle, får du i pose og sekk.

Hva Yahoo og Google synes om tiltaket, vet vi ikke. Vi vet heller ikke hvor lenge Yagoohoogle vil være en oppegående søkeside.

Nettsiden kjøres nemlig fra Asgeir Nilsens egen hjemme-PC, som nok opplever en større trafikk nå enn han i utgangspunktet hadde regnet med.

Den kombinerte søkesida ble forøvrig presentert som en 1. april-spøk på Nilsens weblog , der det het at Yahoo og Google hadde besluttet å slå seg sammen. Nå må de kanskje vurdere det på alvor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere