RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øye-venn fikk fengsel

Sist oppdatert:
Tore A. Haug, som er venn av finansakrobaten Thomas Øye, er dømt til fengsel i 24 dager for å ha avgitt falsk forklaring i rettsoppgjøret etter Aker Brygge Invest (ABI).

36 år gamle Haug er en av flere som har gått ”i baret” etter at Økokrim fikk anledning til å avlytte telefonen til hovedtiltalte i ABI-saken, Christer Tromsdal.

Løy om kontakt

Under sin vitneforklaring i ABI-saken sa Tore A. Haug at han ikke hadde hatt kontakt med de tiltalte, Christer Tromsdal og Terje Lien, på lang tid.

Politiets avlytting av Tromsdal avdekket imidlertid at Haug hadde hatt hyppig telefonkontakt med de to, og møtte både Tromsdal og Lien en eller to dager før han skulle vitne.

Samtalene dreide seg blant annet om hvorvidt finansakrobaten Thomas Øye ville kjøre en hevnaksjon mot Tromsdal i sitt vitnemål. Tromsdal fryktet dette som følge av en gammel pengekrangel med Øye.

Venn av Thomas Øye

Haug er venn med Thomas Øye, og etter samtaler med Øye meldte han tilbake at hans venn ikke ville hevne seg, men heller ikke legge to fingre i mellom.

Ved å fortie kontakten med de tiltalte, mener Oslo tingrett at Haug har holdt tilbake opplysninger som ville få betydning for troverdigheten i hans vitnemål.

- Alvorlig

- Det er viktig at man kan stole på at det vitner forklarer i retten er deres sanne og oppriktige forklaring. Dette handler om tillit til rettssystemet, sier politiadvokat Gunnar Holm Ringen til TV 2 Nettavisen.

- Når vi oppdager at vitner har forklart seg uriktig, ser vi alvorlig på det. Vi konstaterer at domstolen deler vårt syn ved at de ilegger ubetinget fengsel, og det er vi tilfreds med, sier Holm Ringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere